בלונים שחורים - מופע מחול

כבוד גדול היה לנו, סטודיו "אולה" , להפיק ב"יד ושם" זו השנה השניה מופע מחול ייחודי שנבנה במיוחד על ידיי הכוארוגרפית ומעצבת התלבושות נועה עוז סתר.


 

כבוד גדול היה לנו, סטודיו "אולה" , להפיק ב"יד ושם" זו השנה השניה מופע מחול ייחודי שנבנה במיוחד ע"י הכוארוגרפית ומעצבת התלבושות נועה עוז סתר.


יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשע"ד עמד בסימן מצבם של היהודים בשנת 1944 – לפני 70 שנה בדיוק. הביטוי "על קו הקץ", מתוך הפואמה שמחת עניים של נתן אלתרמן, מבטא את התחושה ששררה בקרב יהודי אירופה באותה שנה. זו הייתה שנה שבה הכול היה מונח על כף המאזניים של הזמן, והשאלה ששאלו את עצמם יהודי אירופה שנותרו הייתה אם יגיעו הצבא האדום ממזרח ובעלות הברית ממערב לפני שיגיעו הגרמנים לרצוח את מי שעדיין נותרו בחיים. או כדברי המשורר: לאיזה קו קץ יגיעו קודם?


יצירת המחול הסוריאליסטית מתחברת לחוויה הרגשית הבלתי ניתנת לתפישה של החיים בסוף מלחמת העולם השניה.
מופע המחול הועלה במהלך יום השואה ב"יד ושם" 3 פעמים ועורר התרגשות רבה בקהל הרב שהגיע לצפות בו.

\"\"

\"\"

\"\"