חדש ב'הדסים': מגמות לימוד לכיתות ו'

לימודים מתוך הנאה * לראשונה, בחרו השנה תלמידי כיתות ו' בבית הספר 'הדסים' שתי מגמות העשרה בנוסף לתכנית הלימודים * בין המגמות: פיתוח כישורי חיים בסביבה דיגיטלית, כדורעף ואמנות * דדון: "מיצוי אישי לכל תלמיד"


לימודים מתוך הנאה * לראשונה, בחרו השנה תלמידי כיתות ו' בבית הספר 'הדסים' שתי מגמות העשרה בנוסף לתכנית הלימודים * בין המגמות: פיתוח כישורי חיים בסביבה דיגיטלית, כדורעף ואמנות * דדון: "מיצוי אישי לכל תלמיד"

בבית הספר 'הדסים' שמים דגש על מצוינות: לראשונה הציע בית הספר מבחר מגמות לתלמידי כיתות ו' במטרה לפתח את יכולות התלמידים בתחומים נוספים על אלה המועברים בתכנית הלימודים, לפתח את המצוינות ולהנחיל ערכים כמו לקיחת אחריות אישית. בסיום שנת הלימודים הקודמת בחר כל תלמיד שתי מגמות לימוד לקראת שנת לימודיו האחרונה בבית הספר היסודי ולפני המעבר לחטיבת הביניים.
 
בפני התלמידים עמדו מגוון אפשרויות ובהן מחול, מחשבים (פיתוח כישורי חיים בסביבה הדיגיטלית), כדורעף, אומנות, דרמה, מוזיקה ותיפוף על הגוף. כל תלמיד שובץ לשתי מגמות לפי בחירה כאשר בכל מחצית הוא לומד במגמה אחת שבחר. בנוסף להיצע נהנים התלמידים משעה שבועית של אמנות הקרקס, תחום אשר נבחר על ידם באופן גורף.
 
"בית הספר הדסים פועל יחד עם המועצה האזורית מטה יהודה למיצוי אישי ולמימוש הכישורים והיכולות של כל תלמיד ותלמידה", אומר ראש המועצה משה דדון. "אנו מחויבים להמשיך ולהשקיע בדור הצעיר בחינוך הפורמאלי ובחינוך הבלתי פורמאלי. אלה הם העקרונות עליהם התחייבנו בתכנית האסטרטגית לחינוך, אשר מובילים את בית הספר הדסים ואת בתי הספר במטה יהודה להישגים מרשימים".
 
"השנה יצאנו לדרך חדשה של למידה מתוך הנאה אשר חושפת את השכבה הבוגרת לבחירה מתוך מגוון אפשרויות של חוגים ולקיחת אחריות אישית במטרה לפתח את המצוינות. הבחירה מזמנת אפשרות להעמיק בתחומי עניין ולהביא לידי ביטוי את היכולות ותחומי החוזק של התלמידים", נמסר מהנהלת בית הספר.
 
בבית הספר מדגישים, כי השילוב בקבוצת המגמה מהווה קרקע פורייה ללמידה חווייתית המצמיחה חברויות חדשות בין ילדים מכל כיתות ו' ומזמנת ביניהם שיח פורה בתחום הנלמד ותחושת שייכות ושותפות לנעשה בקבוצת הלימוד. שיטת לימוד זו מכירה באינטליגנציות השונות, מתגמלת את התלמידים בפיתוח כישוריהם הייחודיים ומכינה אותם לקראת המעבר לחטיבת הביניים, וזאת לאחר שנחשפו למגוון מקצועות בכיתות הנמוכות יותר.
 
בחירות למועצת התלמידים
כמדי שנה, התקיימה בחודש החולף מערכת בחירות למועצת התלמידים בבית ספר הדסים. במסגרת זו קיים בית הספר תהליך שחשף את התלמידים למגוון חומרים לימודיים העוסקים בתכנים חברתיים ערכיים כגון אחריות וכבוד האדם.
 
בתהליך בחירת הנציגים למועצה לקח צוות המורים חלק פעיל בהכנת התלמידים מתוך הבנה כי העיסוק בעקרונות הדמוקרטיה מזמן חינוך לערכים של כבוד, שותפות, סובלנות, מעורבות ויוזמה למען כל קהילת בית הספר.
 
בשלב הראשון נערך 'שבוע דמוקרטי' שכלל שיעורי הכנה לתלמידים בכיתות אשר עסקו בערכי הדמוקרטיה: מהי מנהיגות, אפיון דמותו של מנהיג, תפקיד ההנהגה הצעירה בבית הספר, פלורליזם ועוד. זאת, באמצעות שירים ותכנים ספרותיים המזמנים שיח ודיון מעמיק בנושא. יצוין כי שבוע זה התקיים סביב יום הזכרון להירצחו של ראש הממשלה יצחק רבין.
 
השלב השני הוקדש לתעמולת בחירות. לכל תלמיד/ה ניתנה הזכות לנהל תעמולת בחירות בכיתה במטרה לשכנע את החברים לכיתה כי הם ראויים לייצגם במועצה. כתלי הכיתות והמסדרונות התמלאו במודעות, כרזות וסיסמאות בחירות. המועמדים והמועמדות הציגו את עצמם ואת המצע על פיו יפעלו וסיפרו על פועלם והיוזמות שאותם הם רוצים לקדם במסגרת התפקיד.
 
בשבוע שעבר נערכו הבחירות בקלפי שהועמד לרשות התלמידים, כאשר כל כיתה ניגשה בתורה ובידי כל תלמיד "תעודת זהות" עם שם המתמודד הנבחר.
 
ביום שישי שעבר (1 בנובמבר) התקיים טקס ראש חודש חשוון שבו הוצגו נבחרי המועצה והושבעו בפני כל בית הספר על התחייבותם לתפקיד אשר דורש בין היתר,להוות דוגמא ומתן כבוד לשוֹנוּת. חשוב לציין כי מועצת התלמידים מקדמת את ערכי מפתח הלב ומלווה בפעילויות השונות את הנושא השנתי "האחר הוא אני".
 
במהלך שנת הפעילות בישיבות המועצה ידונו החברים באתגרים החברתיים ובדרכי התמודדות, תוך מציאת פתרונות הולמים. המועצה אף אחראית לארגון אירועים חברתיים המותאמים לכלל שכבות הגיל השונות.

 
\"\" \"\"
\"\" \"\"
\"\"