עשינו עסק (4)

במטה יהודה ייפתח השבוע הקורס הרביעי ליזמות עסקית-תיירותית בשיתוף מרכז טיפוח עסקים קרית גת המתמחה במרחב הכפרי * בחצי השנה האחרונה סיימו את הקורס 60 יזמים מקומיים * ומשתתפים בו ממליצים: "הקורס מעניק כלים מעשיים ופרקטיים" * משה דדון: "הקורס תו


במטה יהודה ייפתח השבוע הקורס הרביעי ליזמות עסקית-תיירותית בשיתוף מרכז טיפוח עסקים קרית גת המתמחה במרחב הכפרי * בחצי השנה האחרונה סיימו את הקורס 60 יזמים מקומיים * ומשתתפים בו ממליצים: "הקורס מעניק כלים מעשיים ופרקטיים" * משה דדון: "הקורס תורם לחוסן הכלכלי והחברתי של האזור כולו כחלק מתכנית האב לתיירות"

ביום חמישי הקרוב (7 במרץ) יחלו 20 יזמים ויזמיות, תושבי מטה יהודה את דרכם בקורס 'יוזמים עסק' שמובילה המועצה בשיתוף מרכז טיפוח עסקים קרית גת המתמחה במרחב הכפרי, זו הפעם הרביעית בחצי השנה האחרונה.
 
"מטה יהודה ממנפת את נושא התיירות והחקלאות ופותחת עבור התושבים אלטרנטיבות לפרנסה", אומר ראש המועצה משה דדון. "הקורסים מעניקים כלים ליזמים כחלק ממימושה של תכנית האב לתיירות ופיתוח כפרי, ותורמים לחוסן הכלכלי והחברתי של האזור כולו".
 
עד כה סיימו כ-60 יזמים ויזמיות את הקורס שמועבר על ידי מנחים בכירים ממרכז טיפוח עסקים קרית גת וכולל 16 מפגשים שבועיים בני ארבע שעות אקדמיות. בין מסיימי הקורסים הקודמים היו אסנת יעלון מנווה אילן, אורן שמואלי משריגים-ליאון ומעוז טל ממושב אביעזר. לכל אחד מהשלושה סיפור מיוחד בפני עצמו. שלושתם, ללא יוצא מן הכלל, ממליצים בחום על הקורס שהעניק להם כלים למימוש החזון העסקי.
 
מעוז טל (34), בעל תואר שני בביולוגיה מולקולארית החליט לפתוח עסק ביתי נוסף במקביל לעיסוקו כאיש היי-טק. "ההסעדה היא תחביב שאני מפתח למקצוע", מספר טל, שהחליט לפתוח עסק של אוכל קוצ'יני-הודי לאור נישואיו לאישה ממוצא קוצ'יני. "הקורס חיזק אצלי את הביטחון העצמי ואת היכולת לשלב בין עיסוקים שונים. הכוח של הקורס זו הקבוצה, לא האינדיבידואל. כאשר אתה רואה שזה אפשרי אצל אחרים אתה מקבל את החיזוקים הנדרשים".
 
אורן שמואלי (42) המתמחה בבישול ים תיכוני ואסיאתי, מחזק את דבריו. "הקורס מעניק כלים מעשיים ופרקטיים לבעלי מוטיבציה להקים עסקים במרחב הכפרי. מה הדרישות להקמת עסקת, איך עושים את זה בדרך הנכונה, בסדר הנכון. מעבר לפיתוח כישורי יזמות זו מסגרת לשיתופי פעולה והכרת יזמים נוספים מהאזור. הסיורים הוסיפו המון והכל בעלות נמוכה ובתועלת גבוהה". 
 
אסנת יעלון (56), אמנית עץ: "אני ממליצה בחום על הקורס. הפקתי ממנו המון בפן העסקי, השיווקי והמקצועי, מה שתרם רבות לקידום העסק. בזכות הקורס יצרתי קשרים עם הרבה מאוד אנשים והסיורים היו מלאי השראה".
 
טל מסכם: "בסופו של דבר הכל טמון ביוזמה. המוטו הוא לעשות, לעשות, לעשות. צריך לעבור משלב הדיבורים לעשייה והפורום הקבוצתי בקורס נותן דחיפה לעשייה".
         
על הקורס
בחלקו הראשון של הקורס מתקיימים שבעה מפגשים בהנחיית מומחים ואנשי המקצוע. המפגשים עוסקים במיומנות אישית אותן צריך היזם כצידה לדרך כמו חזון יעדים, תמונת הצלחה, ולמידה יזמית. לאחר מכן מתקיימים שבעה מפגשים של מיומנויות עסקיות: מכירות שיווק, חשיבה יצירתית, מיתוג ובידול פיננסי ואסטרטגיה עסקית.
 
במהלך הקורס שמסובסד על ידי משרד התמ"ת מתקיימים שני סיורים אצל יזמים מנוסים במטה יהודה שכבר עשו כברת דרך, על מנת ללמוד מהם מה נכון וכיצד יש לקדם את העסק החדש. בנוסף, ניתנים לכל יזם ויזמת 6 שעות אישיות לקידום העסק שלו. הקורס מותאם לעסקים בפריפריה ובמרחב הכפרי, בהכוונה של עסקים למינוף בכל הנעשה במרחב מטה יהודה בתחום התיירות. המועצה ומרכז טיפוח עסקים קרית גת עוזרים ליזמים להשתלב בפסטיבלים הנערכים במטה יהודה, וחלק מהיזמים אף לוקחים חלק בפסטיבל האוכל שמתקיים בימים אלה.
 
כאמור, ביום חמישי הקרוב ייפתח הקורס הרביעי במספר עבור תושבי מטה יהודה שמעוניינים בפריצת דרך עסקית, בעלי עסק קיים או כאלה שמעוניינים לפתוח עסק בדגש על תחומי תיירות וחקלאות. לקורס הקרוב נותר מספר מצומצם של מקומות.