כלל העסקים

  1. דף מידע המפרט את הנתונים הבאים :
  • כתובת העסק.
  • מהות העסק.
  • מספר הפריט בצו רישוי עסקים ה'תשע"ג 2013.
  • שם בעל העסק.
  • כתובת בעל העסק.
  • פרטי התקשרות (טלפון, נייד, פקס, דוא"ל).
  • שם מגיש התוכנית.
  • פרטי התקשרות של מגיש התכנית.

הערה התוכנית תוגש ע"י בעל מקצוע מתחום הבניין הרשום בפנקס ההנדסאים או אדריכלים.

  1. התכנית תכלול את הנתונים הבאים:
  • תרשים סביבה בקנ"מ  1:2500
  • תכנית מגרש בקנ"מ 1:250
  • תכנית העמדה בקנ"מ 1:100 (בעסקי מזון בקנ"מ 1:50 )הכוללת פתחים, מחיצות, כלים סניטרים, מכונות וציוד הקבוע בעסק, אופן התחברות לתא ביקורת ציבורי ואמצעי האוורור.
  • שני חתכים המראים את גובה העסק וגודל הפתחים
  • טבלת שטחים המפרטת את שטחי העסק לפי סוגי השימוש.
  • יש לפרט את החומרים ממנו בנוי העסק.
  • במידה וישנה מערכת מתזים לכיבוי  יידרש מז"ח בחיבור לרשת המים.

עסקי מזון

בנוסף לאמור לעיל יש לציין את הפריטים הבאים:

  • מפריד שומן וציון המיקום והנפח שלו.
  • פרשה טכנית המפרטת את תהליך זרימת המזון מקבלת הסחורה עד להגשה (סדר טכנולוגי).
  • חתך של ארובה.
  • אזור האשפה ואמצעי הפינוי.
  • במידה וקיים דחסן יש לציין בנוסף את תעלות הניקוז ואופן ההתחברות למערכת הביוב.
  • מיקום מיכל / דחסן קרטונים.
  • שטח המטבח המחסן חדרי השירות וגובהם יהיה ע"פ תקנות רישוי עסקים ה'תשס"א.
  • נספח סניטרי הכולל מערכות מים וביוב, סכמת מים (כולל ציון מז"חים), וחיבורים לרשת.העירונית.
  • נספח אוורור עם פירוט מספר חלופות אוויר לשעה בחלקים השונים.
  • מספר הקבועות בעסק יקבע על פי "הוראות למתקני תברואה ה'תשס"ז 2007.
  • מומלץ להתקשר עם מתכנן מטבחים לצורך הגשת התוכנית.

מפעלי ייצור

  • יש לתת דגש על המעברים בין המכונות ואזורי הפריקה והטעינה של הסחורה.
  • תכנית בטיחות מאושרת ע"י ממונה /מהנדס בטיחות.
  • מסמך מידע מקדים (ניתן להוריד מהאתר).

בריכות שחייה

  • יש להוסיף חתכים של בריכות השחייה בור האיזון ותעלות הגלישה.
  • נספח סניטרי הכולל מערכות מים וביוב, סכמת מים (כולל ציון מז"חים), וחיבורים לרשת העירונית.
  • פרשה טכנית.  
  • יש לציין את שטח הסינון וסוגי הבקרים.
  • מומלץ להתקשר עם מתכנן בריכות שחיה.
  • תכנית בטיחות מאושרת ע"י ממונה /מהנדס בטיחות.

מקוואות מאושרות

  • תרשים אוצר מי הגשמים אוצר השקה ובור הזריעה.
  • נספח סניטרי הכולל מערכות מים וביוב, סכמת מים (כולל ציון מז"חים), וחיבורים לרשת העירונית.
  • חתכים של כל הבורות, בור הטבילה , אוצר מי הגשמים , אוצר השקה ובור הזריעה.

תחנות דלק

  • יש לציין את סבכות הניקוז ואופן ההתחברות למפריד השמנים.
  • יש להוסיף לתוכנית את מיקום מכלי הדלק , נפחם והחומרים ממנו הם בנויים.
  • סכמת הולכת הדלק את המשאבות.

מוסכים

  • לציין את מפריד השמנים.
  • מיקום מיכל איסוף המסננים.
  • סכמת התחברות תעלות הניקוז אל מפריד השמנים.

שטיפת מכוניות

  • להוסיף לתוכנית את מתקן מחזור המים החתכים שלו ואופן ההתחברות אל תעלות הניקוז.
  • נדרש להתקין מז"ח בהתחברות לרשת מי השתייה.

מפעלים ליצור מכשור רפואי

  • נדרשת התקנת מז"ח בחיבור לרשת מי השתייה העירונית.

לולים

  • לציין בתוכנית את הסוללות (במידה וישנם) , מתקן איסוף פגרים ומיכל התערובת.
  • לא תתקבל תכנית ללא מסמך מידע וחוות  דעת של יועץ סביבה (ריחות).